16 Ocak 2014 Perşembe

Cloudy with a chance of Meatballs 2

Selam.

Dilimize "Köfte Yağmuru" olarak çevrilen 2009 yapımı animasyon filminin devamı niteliğinde olan Cloudy With a Chance of Meatballs 2'ye dalmadan önce, tabii ki müzik:




Shrek, Open Season, Madagaskar ve benzeri birçok animasyon filmde bir şekilde görev almış Cody Cameron ve Kris Pearn'ün ortak yönetmenliğiyle hayat bulan Köfte Yağmuru 2, çılgın mucit Flint Lockwood'un ilk filmde icat ettiği, suyu yemeğe dönüştürebilen makinesinin kontrolden çıkması üzerine icadını imha etmesinin ardından makinenin tekrar çalışmaya başlayıp, evrimsel bir hataya sebep olarak insanlık için bir tehdit haline dönmesi ve Flint ile arkadaşlarının bu makineye karşı mücadelelerini konu alıyor. Garip bir cümle oldu, evet.



İlk filmi izlemeyenler için büyük spoiler vermiş oldum ama ne yazık ki 2. filmin başında yukarıda yazılanlar flashback şeklinde anlatılıyor zaten. Gerçi eğlencelik bir animasyon serisinde merak ne kadar büyük bir keyif unsuru olabilir, o da tartışılır zaten.


İlk filmdeki hem senaryo hem de espri anlamındaki yaratıcılık, 2. filmde de kaldığı yerden devam ediyor. Animasyonların akıcılığı, renk cümbüşü ve yaratılan fantastik doğanın perdedeki duruşu bir yana, basit tespitler ya da sakarlıklar üzerine kurulan bir espri anlayışından çok daha fazlasına sahip oluşu da bir artı.

Ekibin koruyucusu konumundaki Earl karakterinin müthiş "erkek" hal ve davranışları, çilek "Berry"'nin sevimlilikten ölüyor oluşu, genel olarak animasyondaki naiflik ve çocuksuluk, karakterlerin birbirlerine ve karşılaştıkları havyan/yemek mutantlara karşı gösterdikleri tepkiler filmin sağlam bir dengede hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap etmesini sağlayan unsurlar.


"GET BACK IN THERE, TEAR!"
Anna Faris, Bill Hader, Neil Patrick Harris gibi ünlü isimlerin seslendirmeleriyle hayat verdiği karakterlerin fantastik bir dünyada su aygırına dönüşmüş patatesler, örümceğe dönüşmüş burgerler, balinaya dönüşmüş Subway sandviçleri ile yaşadıkları garip bir macera fikri hoşunuza gittiyse, Köfte Yağmuru 2 eğlenceli bir 95 dakika geçirmeniz için gereken her şeyi önünüze sunmuş durumda. 


İçindeki çocuğu hiç kayb...Eheh şaka ya, güzel film işte. Gidin, görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder